zaterdag 21 januari 2012

privé perikelen


Ondertussen ben ik al een aantal maanden niet aan bloggen toegekomen.

Privéredenen, maar toch voelt het dat ik hierover iets wil schrijven.
Soms gaat het leven toch anders dan je het van te voren had bedacht. Je komt tot de ontdekking dat je je partner en vader van je kindjes los moet laten om ieder onze eigen weg in het leven te vervolgen. Ergens natuurlijk vrij dramatisch, want ik ben niet vanuit deze intentie een gezinnetje gaan stichten. Maar aan de andere kant geeft het ook ontzettend veel ruimte en kracht, dit te onderkennen.
Erkennen dat je elkaar hebt gegeven wat nodig was en dat het nu gewoon klaar is en we elkaar los moeten laten. En dit in volle overtuiging dat samen voor onze kindjes zullen blijven gaan. Maar natuurlijk gaat dit niet zonder pijn en verdriet.

Dit is dan ook de reden dat ik mijn haakwerkzaamheden tijdelijk op een laag pitje heb gezet. Tijd voor mijn kindjes en mijzelf stonden even helemaal op de eerste plaats.
Op dit moment voel ik weer ruimte en energie voor andere dingen. Zin om weer workshops te geven en creatief bezig te zijn

Ik wil ook weer bloggen. Maar waar te beginnen.

Ik moet zeggen dat ik sinds de zomer niet meer bezig ben geweest met ingewikkelde patronen. Maar gewoon lekker meditatief en therapeutisch gehaakt en gebreid.

Zoals bijv. deze col sjaals. Met ´Olympia´ van Lana Grossa heb ik er twee gemaakt door gewoon 100 steken in de rondte recht te breien. Twee bollen van 100 gram zijn dan genoeg. Maar uiteindelijk vond ik het wel een beetje jammer dat deze toch best wat krulden, dus heb ik voor een lieve vriendin een col gemaakt  in ribbelsteek. Dit betekende, omdat ik deze ook in de rondte breide, dat ik de ene toer recht en de andere toer averecht moest breien.
De blauwe col  die ik draag in de collage, heb ik voor Schouten Handwerken (de leukste handwerkwinkel in Nederland, waar ik de eer heb te mogen werken) gemaakt..... Deze met Lana Grossa, Famosa. Ook 100 steken en gewoon recht breien. Vier bolletjes verder heb je een ontzettend leuke col sjaal.

Posted by Picasa

9 opmerkingen:

 1. Oei ... wat heftig voor jullie allemaal! Veel sterkte! Ik ben blij dat je weer blogt, want je bent voor mij een inspiratiebron!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wens je heel veel sterkte om hier doorheen te komen
  Fijn dat je weer terug bent in blogland
  Groetjes anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, dat is niet mis. Heel veel sterkte!! En gelukkig maak je nog steeds prachtige dingen zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je was zeker een flinke tijd afwezig wat logische is na wat jij hebt mee gemaakt .... veel sterkte ermee ... en je kolletjes zijn mooi geworden hoor ............. groetssssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is altijd triest als een relatie wordt beëindigd. Ik wens je dan ook heel veel sterkte. In ieder geval goed om te horen dat je weer terug bent.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had het al gehoord en je ook al gesproken. Goed dat je je hier weer gemeld hebt. Ik vind de colsjaals prachtig. Ik spreek je vast weer als ik weer in de winkel langskom om weer wat aan te schaffen.
  En je bent natuurlijk welkom op mijn blog.
  Groetjes en sterkte
  Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat naar nou om te horen!
  Voor het nieuwe jaar dan toch voor jou en je kids heel veel goeds en goed te horen dat je weer zin krijgt om dingen te ondernemen.
  Ik voel met je mee.
  dikke kus en knuffels

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Altijd een hele verdrietige beslissing.
  Ik hoop dat je weer veel energie gaat krijgen van alles wat je maakt.

  BeantwoordenVerwijderen