over mijIk, Melissa, ben ondertussen al heel wat jaartjes behoorlijk haakverslaafd en geef nu  met veel plezier en passie haakworkshops. 


Liefde voor  haken:
In de opleiding Agogisch Werk vond ik het vak Textiele Werkvormen al een heel leuk vak.  Heerlijk om met wol en stofjes bezig te zijn. Rond mijn achttiende ben ik eens begonnen met het haken van een gordijn,maar heb het uiteindelijk niet doorgezet omdat het helemaal schots en scheef liep.

Op een dag liep ik langs Schouten Handwerken in Hoorn en toen zag ik een prachtig gehaakte trui  en dacht…….die wil ik maken. Dus ik liep naar binnen en kocht het patroon. Eerst ben ik toen begonnen met het haken van mutsjes en daar heb ik er heel wat van gemaakt. En toen was ik niet meer te stoppen.
De trui volgde en daarna nog veel en veel meer.

De handeling op zich heeft een soort meditatieve werking op mij en daarnaast vind ik het een heel fijn gevoel om mooie dingen te creëren.  Ook vind ik het fijne aan haken dat je het makkelijk met je meeneemt.In de auto bijvoorbeeld, León rijdt en ik haak. Ook tijdens het tv kijken doe ik het graag, dan ben ik naar mijn idee ook nog eens nuttig bezig.


Maar ik heb meer interesses:
Ook breien vind ik erg leuk om te doen. In 2009 heb ik voor het eerst een naaicursus gevolgd en met heel veel plezier. Kan ontzettend genieten van de natuur en hou heel erg van wandelen. Sinds begin 2010 hebben we onze eigen volkstuin, heerlijk vind ik het om daar lekker bezig te zijn, het geeft mij ontzettend veel energie.
Van lezen kan ik ook heel erg genieten, maar door al dat gehaak van mij neem ik daar soms te weinig tijd voor.
Ik heb ook veel interesse voor onderwerpen op het spirituele gebied en de alternatieve geneeswijzen.
Tijdschriften als Spiegelbeeld, Onkruid en Hapinez lees ik dan ook graag.