zaterdag 10 maart 2012

Blooming Flower tas & patroon


Al eerder blogde ik over mijn vertaalde patroon van het Flower Cushion, zie hier: happy hooking

Gebaseerd op het Patroon van Lucy van Attic 24: blooming flower cushion  
haakte ik een tas.


Hier heb ik het patroon voor jullie uitgeschreven.
Gebruikte steken:
hv [halve vaste): Deze haak je als volgt. Je steekt de haaknaald in een steek van de onderliggende toer.  Je slaat de draad om de naald en haalt vervolgens de draad gelijk door beide lussen.

v. [vaste]: Je steekt de haaknaald in een losse een steek van de onderliggende toer.  Je slaat de draad om de naald en haalt vervolgens de draad door de sreek van de onderliggende toer. Nu heb je 2 lussen op je haaknaald. Vervolgens sla je de draad nogmaals om de naald en dan haal je de draad door beide lussen.

hs[half stokje ): Je slaat de draad om de naald alvorens hem in een steek  van de onderliggende toer te steken.  Dan sla je de draad weer om de naald  en haalt vervolgens de draad door de steek  van de onderliggende toer. Nu heb je 3 lussen op je haaknaald.  Vervolgens sla je de draad weer om de naald en je haalt de draad door de 3 lussen .

st[stokje]: Je slaat de draad om de naald alvorens hem in een steek van de onderliggende toer te steken.  Dan sla je de draad weer om de naald  en haalt vervolgens de draad door de steek van de onderliggende toer. Nu heb je 3 lussen op je haaknaald . Vervolgens sla je de draad weer om de naald en je haalt de draad door de eerste 2 lussen , dan sla je de draad nogmaals om de naald en dan haal je de draad door de laatste 2 lussen .

Ik gebruik als materiaal Paris, van Drops. Een dikke katoenen draad. Ik gebruik haaknaald 3 ½, maar ik haak vrij los, dus de gemiddelde persoon zal waarschijnlijk naald 4 moeten gebruiken.

De uitvoering

Begin met 6 lossen en sluit deze tot een ring

Toer 1: 1 l. , en 15 v. in de ring en sluit met 1 hv in eerste v . (15 st.)

Toer 2: 3 l. (tellen als 1 st.) en 1 st. in dezelfde st., 2 st. in de volgende st., tot einde toer, dan 1 hv. in de 3e l. van begin van de toer (30 st. totaal)

Toer 3: in deze toer werk je alleen maar in de voorste lussen. Haak 1 l. en 1 vaste in dezelfde steek (Voorste lus) 1 hs. in volgende steek , 5 st. in volgende steek,  1 hs in volgende steek en 1v. in de volgende steek. Hier heb je het eerste blaadje gemaakt. (van 5 steken totaal).  Ga op dezelfde manier door totdat je 6 blaadjes hebt. 1 hv. in de eerste l. Afhechten.

Toer 4: Deze toer werk je in de achterste lussen van toer 2. Hecht een nieuwe kleur aan in de 1e  steek. 3 l. (telt als 1e st), 1 st. in dezelfde steek, 1 st. in volgende steek * 2 st.  in volgende steek, 1  st. in volgende steek* . Herhaal van * tot * tot het einde van de toer. Hv. in de 3e l. van het begin van de toer ( 45 steken) Hecht niet af!

Toer 5: In deze toer alleen in de voorste lussen van toer 4 insteken. Begin met een hv. in de 1e st. van vorige toer. 1 l. dan 1 v. in dezelfde steek. Maak je 1e blaadje als eerder: 1 hs. in volgende steek, 5 st. in volgende steek, 1 hs in volgende steek, 1 v. in volgende steek (alleen in de voorste lussen). Zo maak je 9 blaadjes en een hv. in de eerste l. om je toer te sluiten. Hecht af!

Toer 6: Werk alleen in de achterste lussen van toer 4. Hecht een nieuwe kleur aan in de 1e steek. 3 l. (telt als 1e st.) , dan 1 st. in iedere steek (45 st.) en hv. in de 3e. van begin van de toer. Hecht niet af!

Toer 7: Alleen in de voorste lussen. 1l. , dan 1 v. in zelfde steek. hs. in de volgende steek, 5 st. in de volgende steek, hs. in volgende steek, 1 v. in volgende steek. 1e blaadjes is gemaakt. Herhaal dit totdat net als toer 5, zodat je 9 blaadjes krijgt. hv in 1e l. van de toer. Hecht af.

Dit is de basis van dit patroon.
Dus tot nu toe:
Toer 1: 15 steken
Toer 2: 30 steken
Toer 3: 6 blaadjes
Toer 4: 45 steken
Toer 5: 9 blaadjes
Toer 6: 45 steken (geen meerderingen)
Toer 7: 9 blaadjes


En nu verder:
Toer 8: Hecht nieuwe kleur aan, achterste lussen alleen. 3 l. (telt als 1e st.), 1 st. in dezelfde steek. 1 st. in de volgende 2 steken *2 st. in volgende steek, 1 st. in volgende 2 steken* Herhaal van * tot * tot het eind, 1 hv. in de 3e l. (60 st.)

Toer 9: zelfde kleur, alleen in voorste lussen, maak 12 blaadjes

Toer 10: Hecht een nieuwe kleur aan, alleen in de achterste lussen. 3 l. (telt als 1e st., dan 1 st. in iedere steek van vorige toer en sluit met 1 hv. in 3e l. van begin van de toer (60 steken)

Toer 11: Zelfde kleur, alleen in de voorste lussen. Maak 12 blaadjes

Toer 12: Hecht een nieuwe kleur aan, achterste lussen alleen. 2 l. (telt als 1e st.), 1 st. in de zelfde steek. dan 1 st. in volgende 3 steken *2 st in volgende steek, 1 st. in volgende 3 steken* Herhaal van * tot * tot het einde  van de toer en 1 hv. in 3e l. (75 steken)

Toer 13: Zelfde kleur, alleen voorste lussen. Je maakt 15 blaadjes
etc. etc. etc. etc………………..
Ik ben tot toer 25 gegaan!

Dus samenvattend:
De blaadjes bestaan ieder uit 5 steken
Je meerdert in de stokjes toer, om en om
Je maakt 15 steken meer in deze rijDe achterkant:
De achterkant van de tas maak je op dezelfde manier, alleen haak je de blaadjes niet, maar haak je in beide lussen.
De laatste toer van de achterkant is een wel een toer met blaadjes, alleen in de voorste lussen ingestoken.
Dus 14 toeren totaal.
Je haakt de twee zijden aan elkaar met halve vasten door de lussen die nog over zijn. Ik heb ongeveer een kwart opengelaten als opening voor de tas.


Hengsel:
De band heb ik gemaakt door te beginnen met 7 lossen en dan in de 3e l. van de naald, 4 hs. Te haken, begin iedere toer met 2 l. en haak vervolgens 4 hs in iedere steek (dus 5 steken totaal) Haak door tot je gewenste lengte is bereikt.
Mijn hengsel is 100 cm lang en ik heb deze stevig vastgenaaid aan de bovenkant van de tas.
Vervolgens een voering erin en een drukknoopje erop naaien om de tas dicht te maken. Een stukje band aan het hengsel naaien, zodat deze niet verder kan uitzakken.

En klaar!
Wens jullie allen een heerlijk weekend toe! 
Geniet van alle mooie dingen!

17 opmerkingen:

 1. Gaaf ding. Leuk om in de vakantie te maken. Maar eerst paasballen breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat leuk!
  Dank je voor het patroontje.
  Ga ik vast nog eens maken.

  Groet Ada
  www.stijlenzo.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

   Verwijderen
 3. Ontzettend dank voor het patroon en zo heerlijk duidelijk ook . Wat een gewelidig idee om er tas van te maken.
  Dit is een leuk werkje waar ik binnenkort toch echt aan wil beginnen,nogmaals dank.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrolijk!!!! Dat geeft een leuke aanblik op straat! Super hoor!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! thnx voor het patroon! D
  Deze ga ik zeker proberen te maken, hij staat al in mijn favorieten ;) en op mijn to do list!

  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een superleuke, fleurige tas!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. he wat leuk ik ben met het kussne bezig ;-) , maar zo een tas ervan is ook helemaal superleuk Melis , Gaaf !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee! Het flower cushion heb ik al eens gehaakt, maar om er een tas van te maken lijkt me ook super!

  Groet, Anne.

  http://gehaaktezaken.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de tas super zeg eb je hebt eeb mooie blog.
  Ik ga je volgen,
  succes met alles, groetjes hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fantastisch leuk patroon! Ja ik heb er al pannenlappen van gemaakt en ik heb nog 2 liggen met de bedoeling om er kussens van temaken,ik kom tijd te kort....ook een tas kan je er van maken, goed idee als ik niet verder kom....De jouwe is erg mooi geworden! Bedankt voor het uitwerken van de neder!landse vertaling! Helemaal top! Komt bij mijn verzameling haakpatronen! Dit is ook leuk om te delen op Haakmaaraan met een link naar jouw blog? Liefs groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beautiful!!!! I like all what you do! Hello from Russia, Nika Welcom my blog too.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke variant op de kussen. De kleurtjes zijn mooi, helemaal lente.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Al surfend hier terecht gekomen. Wat heb je een leuk blog!!!!
  Ik ben volger geworden en ben net verliefd geworden op je tas. Bedankt voor het delen van het patroon!!!!!
  Groet van een beginnend haakster/blogger, Karien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. DIt is zeer leuk! Ik ben er onmiddellijk aan begonnen! Heel erg bedankt voor het delen van het patroon. Als iemand me vraagt van waar het komt, stuur ik ze door naar jouw pagina! ;)

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen