zondag 12 september 2010

Workshop voor kinderen

Martine (een echt handwerk wonder) werkt bij de voor mij leukste handwerkwinkel, Schouten Handwerken Hoorn. Zij gaf mij laatst de tip dat er bij haar dochter op school meerdere kinderen het leuk zouden vinden om te leren haken.
Dus, daar wil ik graag op in spelen. Ik heb vaker activiteiten met kinderen gedaan toen ik voor Cultureel Werker leerde en vond dit altijd ontzettend leuk om te doen.

Dus vanaf 20 oktober ga ik beginnen met een reeks worskhops voor kinderen van tien jaar en ouder.
Heel veel kinderen hebben dit van huis uit niet meer mee gekregen en op de scholen wordt er ook geen handwerkles meer gegeven.
En toch is het zo belangrijk voor de ontwikkeling als je het mij vraagt. Het stimuleert de fijne motoriek en je fantasie. En het geeft heel veel voldoening als je uiteindelijk zelf iets creƫert. Ook is het heel goed voor de concentratie. Het voelt voor mij als ook heel belangrijk dat we deze ambachten weer tot leven gaan wekken en doorgeven aan de nieuwe generatie.
Kortom ik ben helemaal gemotiveerd om gezellig aan de slag te gaan. Op mijn pagina Workshops vind je een uitgebreide beschrijving.
Hier mijn foldertje:

2 opmerkingen:

 1. Wat vind ik het ontzettend jammer dat wij helemaal aan de andere kant van het land wonen, anders had ik mijn dochter van 12 jaar graag aangemeld...Maar ja, ik kan het haar zelf ook leren, maar in groepsverband is het natuurlijk veel gezelliger en werkt het zeker stimulerend.


  Creatieve groeten, Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk blog heb jij!
  Ben helemaal aangestoken door je enthousiasme en ga samen met een blogvriendin het cirkelvest haken!
  Ben benieuwd of het gaat lukken.

  BeantwoordenVerwijderen