donderdag 14 juli 2011

Vakantie Zweden

Jullie hebben een aantal weken even niets van mij gehoord.
Reden hiervoor is dat we heerlijk vakantie aan het vieren waren met ons gezinnetje in Zweden. Voordat ik op vakantie ging had ik natuurlijk wol genoeg ingeslagen. Ik zat al een poosje met dit garen in mijn hoofd: Katia Merino Blend. Ik heb namelijk iemand op cursus die er een prachtige deken van heeft gemaakt.
Met de vakantie in het vooruitzicht had ik dus een goede reden om mijzelf even te verwennen.

De eerste week van mijn vakantie gingen we naar mijn vader die met zijn vrouw in Zweden woont.
We moesten hiervoor ruim 1500 kilometer rijden (haken). Op de heenreis heb ik een heel leuk (al zeg ik het zelf) hemd voor mijn zoon gemaakt. Helaas houdt hij minder van poseren dan zijn grote zus, dus ik moet bij hem nog even een goed moment afwachten.Ook is de Merino blend natuurlijk niet helemaal geschikt voor dit seizoen. Het beslaat namelijk voor 55% uit Merino wol en verder Acryl. Dit maakte dat hij het hemd ook niet wilde aantrekken en daar kon ik hem geen ongelijk in geven.Bij mijn vader verbleven we een een Stuga (Zweeds vakantiehuisje) aan een prachtig meer gelegen, waar we dus iedere ochtend en avond lekker in zwommen.Lekker een weekje relaxen met z'n viertjes en natuurlijk tijd om gezellig met mijn vader en vrouw te zijn.
Zo fijn om even overal afstand van te nemen, ik voel dan dat ik weer helemaal geïnspireerd wordt op alle gebieden.
Mijn tweede vakantie project begon met vierkantjes uit het Duitse Granny Square boek en al heel snel bedacht ik dat ik daar een jurkje van ging maken. En zo gezegd, zo gedaan.

Noa is er helemaal blij mee. Ze poseert ermee bij onze Stuga en het meer: 
In het dichtstbijzijnde stadje Arvika, moest ik natuurlijk even kijken in alle twee de wolkwinkels.
Nu ik bij de leukste handwerkwinkel werk, namelijk Schouten Handwerken, merk ik dat ik wel erg verwend ben. In de eerste winkel, genaamd Fantasy, zag ik o.a. Noro, Colinette en Drops. Maar veel minder keus dan bij Schouten. Toch was het weer erg leuk en inspirerend om een andere winkel te zien. De tweede winkel die ik bezocht had weer heel andere garens. Hier ontdekte ik een heel leuke streng garen, welke ik gewoon moest hebben. Ik ben er nu een stola van aan het breien dus die ga ik jullie binnenkort laten zien.Hier zie je me blij met mijn bijna nieuwe aanwinst:De tweede week van onze vakantie hebben we doorgebracht op een heel bijzonder festival.
Onderweg hierheen zijn we bij Karlstad nog even gestopt en natuurlijk weer  op zoek gegaan naar een wolwinkel.
Eerst ben ik een dagje alleen met mijn liefje op pad geweest om de tent op te zetten en een dagje, avondje en nachtje samen te hebben. Kindjes bij opa en oma.


Onderweg hebben we toen een bakkie koffie gedronken aan weer een prachtig meertje. Ondertussen was ik aan bij derde project begonnen, een vest voor León en mij van allemaal squares. Ik heb 13 kleuren die ik lekker mix op gevoel. Heerlijk om hiermee te spelen. En omdat ik de vierkantjes gelijk aan elkaar haak zie je al snel resultaat.
De tweede week ben ik niet meer veel aan haken toegekomen, maar heb heerlijk genoten van al het moois wat er te beleven was op het No-Mind Festival op Ängsbacka.
Een festival op een prachtige plek, waar mensen wonen en waar hele mooie initiatieven zijn. Deze week bestond uit heel veel workshops, muziek en dans.

Hier een foto van Mika met z'n gehaakte hemd aan terwijl hij aan het dansen is op de ritme's van o.a. zijn vader die een workshop begeleidt met Afrikaanse percussie.

Ook heb ik tijdens onze vakantie nog een ontzettend leuke vrouw ontmoet. Over haar vertel ik in een volgend blog meer.


Al met al voel ik mij weer helemaal opgeladen en geïnspireerd. Heb zoveel mooie en lieve mensen mogen ontmoeten. Gezien en ervaren hoe fijn en mooi we het als mensen met elkaar kunnen hebben.
Dankbaar en blij neem ik deze ervaringen met mij mee!

11 opmerkingen:

 1. Wat een schattig jurkje heb je gemaakt (en wat een schattig meisje steekt er in ;) ). Het hemdje is ook leuk geworden en het vest wordt lekker kleurrijk.
  Grappig dat je bij mijn favoriete winkel werkt, de katoen waar ik nu mee bezig ben komt daar vandaan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's van het mooie Zweden dat land staat zeker nog op mijn lijstje van nog te bezoeken samen met Noorwegen en England
  mooi haakwerk ook ... Groetss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk leesvoer zo Melissa ;-) en wat een toffe vakantie had je , super, ga je snel een knuffel geven , tot gauw

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke foto's! En wat een prachtig jurkje heb je gemaakt, ik ben er helemaal weg van!!!! (je hebt zelf trouwens ook een leuk jurkje aan!) En zo'n heerlijk blond zomermeiske erin, mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooi verslag Melissa van je vakantie! En wat is het jurkje voor je dochter leuk geworden en natuurlijk ook het hemdje van Mika! Heerlijke vrolijke zomerse kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellige vakantie foto's en een leuk verhaal om erbij te lezen.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was zo te horen een heerlijke vakantie.
  Je hebt weer mooie dingen gehaakt. Dat jurkje van je dochter is heel leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtig jurkje heb je weer gehaakt voor je dochter!!! Is daar een patroontje van voor handen? Ik zou zo'n fijn jurkje ook wel voor mijn eigen dochter zien zitten.
  Het is jammer dat je te ver weg woont voor mij om bij jou een workshop te volgen!!!
  Succes met je volgend projectje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Melissa,
  Het was zeker een hele leuke ontmoeting die wij hadden bij ons in Zweden.
  Ik vond het erg leuk dat je ons na het No Mind Festival nog even gedag bent komen zeggen.
  We gaan elkaar zeker nog een keertje zien en de spulletjes die je zo 1, 2, 3 haakt zijn waanzinnig leuk. Dikke knuffel en tot gauw!!
  annuskajoosten.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, je gaat echt als een speer! Wat een geweldige dingen heb je weer "geGrannySquared".
  Heb na het dekentje(zie petitepuck.blogspot.com) de haaknaalden even in een hoek gegooid en mij op de naaimachine gestort, maar heb vandaag mooi blauw bolletjes garen gehaald, kon t niet laten. Dus dat moet weer worden opgehaakt!
  Tot snel, buiten of binnen het cursuslokaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat lakentje is prachtig! Dat staat nog op mijn todo-lijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen