donderdag 7 april 2011

Kleurrijk motieven shirt

Dit is echt een heel leuk shirt om te haken. Omdat je de motieven in de laatste toer aan elkaar haakt, kun je de trui al hakende voort in elkaar zetten.
Als materiaal heb ik Noro Kureyon Sock gebruikt, er mooi materiaal. Nadeel is dat het wel wat kwetsbaar is en dat ik het net niet heb gered met twee bollen.
Maar met het resultaat ben ik erg blij:


Het motief haak je zo:
haak een ketting van 6 lossen en sluit deze met een halve vaste.
Toer 1 - 3 lossen (is het eerste stokje), 3 lossen, * 1 stokje in het rondje, 5 lossen, 1 stokje in het rondje, 3 lossen*, herhaal van * tot *, nog 2 keer, eindig met een stokje in het rondje, 5 lossen en sluit de toer met een halve vaste op 3e lossen van het begin van de toer.

Toer 2 - 4 lossen (is het eerste dubbele stokje), 4 dubbele stokjes in het volgende boogje, * 6 lossen, 1 vaste in het volgende boogje, 6 lossen, 5 dubbele stokjes in het volgende boogje *, herhaal van * tot * nog 2 keer, eindig met 6 lossen, 1 vaste in het volgende boogje, 6 lossen, halve vaste op de 4e losse van het begin van de toer.

Toer 3 : 4 lossen (eerste dubbele stokje), 4 dubbele verbonden stokjes, * 6 lossen, 1 vaste in het volgende boogje, 6 lossen, 1 vaste in het volgende boogje, 6 lossen, 5 dubbele verbonden stokjes* , herhaal van * tot * nog 2 keer, eindig met 6 lossen, 1 vaste in het volgende boogje, 6 lossen, 1 vaste in het volgende boogje, 6 lossen, halve vaste op de vier verbonden stokjes.

Dit is je eerste motief!


De volgende motieven verbindt je in de laaste toer aan elkaar:
Je vervangt dan in de derde toer de 6 lossen door 3 lossen, 1 stokje in het tegenoverliggende motief, 3 lossen.


Haak als volgt in het midden van iedere groep van 4 motieven:
Steek de haaknaald in het stokje dat 2 motieven met elkaar verbindt, haak 4 lossen, 2 dubbele verbonden stokjes, * 3 lossen, 3 dubbele verbonden stokjes *, herhaal van * tot * nog 2 keer, eindig met 3 lossen (halve vaste om de toer te sluiten)Ik heb 8 motieven in het rond genomen. Ben onderaan de trui begonnen en zo naar boven gewerkt. De lengte van de trui is 6 motieven. En op een hoogte van 4 motieven ben ik de armsgaten gaan vormen. Hier moest ik een beetje improviseren. Voor de mouwen gebruik ik 4 motieven in de rondte en ze zijn vier motieven lang.Een motief meet bij mij zo'n 10 bij 10 cm en ik heb haaknaald 4 gebruikt.
En het patroon is ge├»nspireerd door een patroon die ik ooit van veel dunner garen heb gemaakt,  uit een boek van Phildar.


Mocht je aan zelf aan de slag willen gaan wens ik je heel veel plezier en succes!

8 opmerkingen:

 1. Gaaf Melissa,

  Krijg ook zin om wat fijner werk te gaan doen dan Zpagetti....

  Geef je binnenkort nog een workshop?

  X Ireen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow Melissa dat ziet er weer super uit.
  Waarom woon je niet bij mij in de straat?????????? ;-)

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Melissa deze is vet cool! Heb vorig jaar of het jaar ervoor ook zoiets gehaakt in het blauw, zal hem eens showen op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er geweldig uit! (je hebt er ook een prachtig figuur voor hoor!)
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This is so, so BEAUTIFUL, Melissa!

  Gorgeous, gorgeous work...wow!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wauw wat een gaaf gehaakt shirt zeg!

  groetjes
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen